A Csillagőrző Egyesület által gondozott projekt keretében, a LEADER szemináriumok utolsó állomásaként, 2010. április 28-án került sor a Baróton tartott tájékoztató-népszerűsítő találkozóra. A programot közel százan tisztelték meg jelenlétükkel, sok vállalat és civil szervezet képviselte magát, emellett a fontosabb közintézmények képviselői is jelen voltak. A korábbi találkozókról ismeretes programból csak a kiemelkedő eseményeket tallózzuk. Ilyen nem szokványos programpont volt a helyi alapító tagok bemutatkozása, ami a helyi alapítók számában emelkedett ki az eddig tapasztaltak közül, valamint a bemutatkozások során megosztott gondolatokban. A bemutatkozók nagy része arra összpontosított, hogy az általuk képviselt szervezet helyét próbálják behatárolni a LEADER vidékfejlesztési program keretében. Néhányan konkrét ötleteket, elképzeléseket is megfogalmaztak, amit reményeink szerint felvezettek a kiosztott kérdőívekre is.

A helyi vidékfejlesztési stratégiát fejezetek szerint ismerhettük meg az eddigi találkozókon. A baróti találkozón a stratégia költségvetésének bemutatása volt soron. A hozzászólások után magyarországi jó példák és a nemrég megszervezett Veszprém megyei tanulmányút tapasztalatainak ismertetésére került sor. A részletekről az Erdővidék című regionális hetilapban olvashat bővebben ide kattintva.

A LEADER szemináriumok sorozata a mostani találkozóval véget ért. A LEADER megközelítésű vidékfejlesztésben való gondolkodás és munkálkodás, a kiscsoportos együttdolgozás azonban csak nemrég vette kezdetét. Reméljük, utunkat, próbálkozásainkat ezentúl is figyelemmel kísérik, és továbbra is számíthatunk segítségükre.

A Székely Hírmondó cikkét ide kattintva lehet elolvasni.

A bejegyzés trackback címe:

https://alutusregio.blog.hu/api/trackback/id/tr781971335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása