A Baróton –Erdővidék Múzeumában– működő Tortoma Önképző Kör keretében 2010. április 13-án 19 órától került sor az Alulról építkező térségfejlesztés – Gondolkodjunk kistérségben! című interaktív előadásra, Demeter Zoltán szervezésében. A találkozón az Alutus Régió Egyesület több erdővidéki alapító tagja is részt vett.

A jó hangulatú beszélgetés felvezetésében Andrási Erika térségfejlesztő (Székelykeresztúr) 6 évnyi kistérségmenedzseri tapasztalatait osztotta meg a jelenlévőkkel, példákkal alátámasztva bizonygatta a közösségi megközelítésű, alulról építkező, széles helyi partnerségen alapuló vidékfejlesztés hasznosságát, eredményességét. Az előadó röviden ismertette a LEADER vidékfejlesztési programot, majd együttgondolkodásra kérte fel az érdeklődő résztvevőket. A jelenlevők több mint 2 órán át körbejárták a LEADER program erdővidéki lehetőségeit, vitáztak a helyi gazdaságfejlesztés irányain, próbálták behatárolni a majdani lehetséges szereplőket, a program felhasználóit vagy kedvezményezettjeit, majd egy gyors helyzetelemzést is készítettek a SWOT módszer alapján. Arra már kevés idő jutott, hogy megvizsgálják, hogy az így felsorjázott gyengeségeket hogyan lehet erősségekké alakítani, milyen célokat, intézkedéseket és konkrét projektötleteket szükséges megfogalmazni ennek érdekében, de a jelenlevők ígéretet tettek arra, hogy a későbbiekben időt szánnak erre a feladatra.

A bejegyzés trackback címe:

https://alutusregio.blog.hu/api/trackback/id/tr341935361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása